Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
De layout van het forum heeft een wijziging ondergaan. Zo zijn er nu tabbladen voor het sneller en beter navigeren. Rechtsboven is een knopje toegevoegd waarmee je het bovenste gedeelte kunt minimaliseren. het tonen van berichten en onderwerpen is wat compacter geworden.
Lees meer...
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Kweektip

Kweektip 10 okt 2016 09:30 #1

Maak nu de tuin goed zuiver en verwijder alle blad en plantenresten, zodat de ziektes die onder het afval liggen niet kunnen overwinteren. Laat de planten niet verdrogen, en denk eraan te veel water is schadelijker dan te weinig. De jonge plantjes moeten goed blijven groeien, geef ze eens meststoffen en top de planten telkens er twee paar nieuwe blaadjes gevormd zijn. Stop met toppen tussen half december en half januari dit zijn namelijk de donkerste dagen van het jaar. De boompjes en kroonboompjes niet toppen tot ze de gewenste hoogte hebben. Op donkere dagen bij verlichten om de dag iets langer te maken.
Plantenaftreksels van brandnetel, smeerwortel, de werkwijze, het gebruik, de bemestingswaarde. Mogelijkheden om toe te passen in siertuin, groentetuin. Als ziektebestrijding, meststof. Om lichte aantastingen in toom te houden, worden herhaalde bespuitingen met plantenaftreksels aanbevolen. Brandnetelaftreksel is het klassiek gekende middel, dat slechts een matige werking heeft. Door toevoegen van zeep kan je het resultaat iets verbeteren. Rabarber- en knoflookthee gebruikt men tegen zwarte bonenluis en andere insecten.
Ook brandnetelgier met tabak is een nog steeds goed middel.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1