19 Maart Lezing Schotland en de Orkney eilanden

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Regio 01
Datum
zaterdag 19 maart 2016
Locatie
Schoterlandseweg 20, 8413 NA Oudehorne

Tijdens de voorjaarsledenvergadering zaterdag 19 maart aanvang 14:00 uur. Lezing over de

"Schotland en de Orkney eilanden”.

Jan van der Knokke neemt ons in woord en beeld mee door de ruige natuur en oude cultuur van het wat mysterieuze Schotland. Hieronder een voorproefje wat u allemaal tijdens deze unieke lezing te zien en te horen krijgt.

Schotland spreekt tot bijna ieders verbeelding. Het is een land met ruige natuur, waar in de grote open gebieden Edelherten rond dolen. Het symbool van Schotland is de distel. Door koning Jacobus de 3e tot nationaal symbool gemaakt. Hij regeerde van 1460 tot 1488.

Nadat we vanuit IJmuiden zijn aangekomen in New Castle, rijden we naar het noorden waar we de Farn Islands zullen bezoeken. Een waar eldorado van broedende zeevogels, zoals de Kuifaalscholver, de Zeekoet en de Papagaaiduiker een mooi vogeltje met een prachtig gekleurde snavel. De tocht gaat verder richting het noorden, door de Highlands, waar het Glenmore Forrest park is met zijn hoge en oude Schotse pijnbomen, ook wel de Calladonien Pine genoemd. Ze kunnen wel 300 jaar oud worden.Aangekomen bij Scrabster, nemen we de Ferry naar de Orkney eilanden. Eilanden, waar de Vikingen zijn geweest, die er ook hun sporen hebben achter gelaten. Wat te zien is aan de eeuwen oude nederzettingen, die redelijk goed zijn bewaard gebleven. De natuur op deze eilanden is
werkelijk fantastisch, met hele mooie kusten.Een van de hoogte punten is te zien op het eiland Hoy. Hier staat vlak voor de kust een rode zandstenen pilaar van 137 meter hoog. Het is de Old Mann off  Hoy. Hierop broedt de Noordse Stormvogel, een bijzondere vogel die wel 50 jaar oud kan worden.Terug op het vaste land rijden we via een zogenaamde single track roads, heel smalle weggetjes richting het zuiden. Bij Inverness dat aan het meer van Loch Ness ligt, proberen we een glimp op te vangen van Nessie. Maar helaas hebben we het monster niet gezien.

Rimkje Klijnstra

Tel.: 0513-633351

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Alle datums

  • zaterdag 19 maart 2016

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda